Juhlissa jokainen haluaa näyttää parhaimmalta versiolta itsestään. Sääriä korostavat minimekot, korkeat korot ja kauniit asusteet kuuluvat monen juhlijan bilelookiin. Esittelemme tässä jutussa kymmenen askelta täydelliseen juhlatyyliin heille, joille juhlapukeutuminen tuottaa harmaita hiuksia.

  1. Pukeudu juhlaan sopivasti ja ota huomioon mahdollinen pukukoodi. Monet juhlat ovat rentoja tapahtumia, joissa ei ole tarpeen noudattaa minkäänlaista pukukoodia. Jos sellainen kuitenkin kutsussa ilmoitetaan, on hyvän maun mukaista noudattaa pukukoodia. Vaikka pukukoodia ei olisikaan ilmoitettu, kannattaa tärkeisiin tilaisuuksiin silti pukeutua paremmin kuin tavallisesti. Minimekot sopivat baariin ja vapaa-ajalle, mutta eivät ole soveliaita sukujuhlaan.
  2. Korosta parhaita puoliasi juhlavaatteilla. Mieti, mitkä vaatteet imartelevat vartalotyyppiäsi ja millaiset värit korostavat piirteitäsi. Juhlissa on aina kivempaa jos vaatteet ovat kauniit ja istuvat päälle hyvin. Jos tyyliisi ei sovi juhlamekot, pukeudu vaikkapa kauniiseen haalariin. Rennompaan baareiluun voi hyvin pukea päälle farkut korkokenkien kanssa jos mekot eivät ole juttusi.
  3. Kiinnitä huomiota alusvaatteisiin. Monen juhlamekon alle tavalliset alusvaatteet eivät toimi. Erikoisalusvaatteisiin kannattaa siis panostaa jos ei halua, että rintsikoiden olkaimet vilkkuvat asun alta, alusvaatteisiin rajat näkyvät vaatteiden läpi ja kroppa näyttää muhkuraiselta juhlamekon alla. Olkaimettomat niiden väriset liivit ja vaaleat saumattomat pikkuhousut sopivat useimpien juhlavaatteiden alle. Juhlamekot pääsevät oikeuksiinsa, kun alla on hyvät alusvaatteet.
  4. Pese ja huolla juhlavaatteet ennen juhlia. Puhtaat ja silitetyt juhlavaatteet näyttävät paremmilta kuin tahraiset ja rispaantuneet vaatteet. Tästä syystä vaatteet kannattaa ennen juhlia pestä pesulassa ja korjata ompelijalla jos niissä on tahroja tai rispaantumia. Vanhastakin juhlavaatteesta voi saada kuin uuden jos sen vain huollattaa hyvin ennen juhlia.
  5. Valitse asuun sopivat kengät. Kengät ovat tärkeä osa juhlatyyliä, vaikka ne eivät näkyisikään juhlamekon alta. Kannattaa nimittäin pitää mielessä se, että kenkien päällä joutuu seisomaan useita tunteja ja niissä tulisi pystyä kävelemään kunnolla. Jos juhlissa on tiedossa tanssia, tulee tilaisuuteen varata tietysti tanssikengät. Matalakorkoiset avokkaat ovat paras ja mukavin vaihtoehto jaloille. Jos asu on rento, voi jalkaan vetäistä koristeelliset sandaalit tai elegantit ballerinakengät. Juhlavampiin tilaisuuksiin kuten häihin kannattaa jalkaan pukea värikkäät korkeat korot. Kengät kannattaa ajaa sisään ennen juhlia, sillä mikään ei tunnetusti ole ärsyttävämpää kuin jalkoja hankaavat uudet juhlakengät.
  6. Panosta kauniiseen villakangastakin, silkkiseen shaaliin tai kašmir villapaitaan. Talvella villakankainen takki on ehdoton juhlavaatteiden päälle. Laadukas villakangastakki on paitsi kaunis, myös ajaton ja sopii kaikkiin tilaisuuksiin. Kesällä vaihtelevaan säähän kannattaa varautua ottamalla juhliin mukaan kevyen silkkisen shaaliin tai ohuen kašmir villapaidan. Jakkumallinen takki toimii myös juhlissa, mutta jos virallisempaan tyyli ei ole mieleen, kannattaa jakku korvata laadukkaalla shaalilla tai villapaidalla.
  7. Asusteet kruunaavat kokonaisuuden. Asusteiden merkitys on valtava ja parhaimmillaan ne muuttavat yksinkertaisen mekon näyttäväksi asuksi. Laadukkaisiin ja aikaa kestäviin asusteisiin kannattaa siis panostaa. Klassinen kirjekuorilaukku, mustat nahka-avokkaat ja suuret korvakorut toimivat aina.
  8. Ota mukaan vaihtosukkahousut, vaateteippiä ja muutama hakaneula. Juhlissa voi tapahtua yllätyksiä, mutta onneksi monista ongelmista selviää, kun laukkuun pakkaa mukaan muutaman hätävaran.
  9. Näyttävä meikki viimeistelee juhlatyyliin. Juhlameikin tekoa kannattaa kokeilla ennen h-hetkeä muutaman kerran, jottei juhlapäivinä tarvitse stressata peilin edessä.
  10. Pyydä toista makutuomariksi. Jos et ole varma siitä, onko juhla-asusi hyvä tai haluat apua pukeutumisessasi, kannattaa tyttökaveria, siskoa tai äitiä pyytämään rohkeasti makutuomariksi valitsemaan vaatteita ja auttamaan meikissä.